Anime karakterleri içerisinde tüm zamanların en büyük kötüleri bulunmaktadır. Etkileyici bir görünüş ve hikaye anlatımı olduğunda, bu kötü karakterler, kahramanlar kadar dikkat çeker. Bazı durumlarda ise kötü adamın çok fazla karmaşık olması gerekmez. Fazlaca kötülük ve yozlaşmışlık, karakteri etkileyici yapmak için yeterlidir.
Kötü Anime Karakterleri
Zeref, Light ve Lelouch gibi kötü anime karakterleri, kendilerince asil amaçlar taşırlar. Bunlar genelde güç ve hakimiyet peşinde koşarlar. Diğerleri ise herhangi bir amaçla savaşmazlar. Kaos ve yıkım onlar için yeterlidir.
Gendo Ikari (Neon Genesis Evangelion)
Sadece amaçlarına odaklanan bir kişi, hırsı sonucunda çok kötü birine dönüşebilir. Gendo Ikari de bu şekilde Neon Genesis Evangelion’un nihai düşmanı haline gelmiştir. Gendo, karısını kaybettikten sonra onunla tekrar bir araya gelmek için tüm dünyayı yok edebilir. Amacına ulaşmak için kendi çocuğunu bile ihmal eder. Çevresindeki insanları manipüle eder ve hatta amaçlarına ulaşmak için insanlar üzerinde deneyler yapar.
Majin Buu (Dragon Ball Z)
Dragon Ball Z’nin ikinci bölümünde pembe bir canavar olarak görünen Majin Buu, çok güçlü ve tehlikeli bir kötü adam haline geliyor. Pek çok şekle sahip olmakla birlikte, akıl sağlığından yoksun olan Kid Buu onun gerçek formudur. Majin Buu’yu çok acımasız ve ürkütücü yapan şey onun kişiliğidir. Majin Buu herhangi bir pişmanlık ya da merhamet duymaz. Ayrıca empati yeteneğinden acizdir. Bu kötü anime karakteri sadece yıkımdan ve yok etmekten hoşlanır.
Kyubey (Puella Magi Madoka Magica)
Görünüşü aldatıcı olan Kyubey, kedi gibi şirin görünen bir varlıktan daha fazlasıdır. Kyubey ve onun ait olduğu tür, genç kızlardan gelen duyguların, evrenin nihai ölümünü durdurmakta yardımcı olduğunu keşfeder. Bu nedenle kızlara yaklaşarak ruhlarını çalmak için onlara dileklerini yerine getirmeyi teklif eder. Kyubey’in empati eksikliği, eylemlerini daha da korkunç yapmaktadır. Bu varlıklar insanların duyguları hissetmezler. Ayrıca herhangi bir benlik duygusuna da sahip değillerdir.
Light Yagami (Death Note)
Light Yagami, Death Note’u eline aldığında, oraya birinin adını yazmanın o kişiyi öldüreceğini fark eder. Daha sonra Death Note’u kullanarak dünyayı suçlulardan temizlemeye karar verir. Light, Death Note’un kahramanı gibi gözükmesine rağmen, gerçekte ana kötü adamdır. Onun için kötü adamları öldürmek günlük bir rutin haline gelmiştir. Zamanla kendine müttefikler yaratmak için başkalarını manipüle etmeye başlamış, işe yaramadıklarında ise onları bir köşeye atmaktan çekinmemiştir.
Frieza (Dragon Ball Z)
Yukarıda sıraladığımız Majin Buu, Dragon Ball’un en güçlü kötü adamı olabilir, ancak saf kötülük açısından Frieza çok daha öndedir. Karakter, cazibesi ve acımasızlığı ile hayranların en çok etkilendiği kötü adamdır. Galaksinin hükümdarı olduğu süre boyunca, tüm Saiyan ırkını yok etmiştir. Düşmanlarıyla savaşırken sadece eğlence için onlara işkence etmekten zevk duyar.
Shinobu Sensui (Yu Yu Hakusho)
Yu Yu Hakusho hayranları Shinobu Sensui karakterini hatırlayacaktır. Shinobu, insanların iblislerden çok daha saf olduklarını düşünüyordu. Bu nedenle insanlara zarar vermemeleri için iblisleri yok ediyordu. Ne var ki bir seferinde insanların sırf eğlence için iblislere işkence yaptıklarına tanık oldu. Ahlak anlayışı allak bullak olan Shinobu, birden fazla kişilik geliştirdi. Sonrasında ise bu iki türün birbirini yok etmesi için çalışan zalim bir kötü adama dönüştü.
Griffith (Berserk)
Bazen alçakgönüllü ve masum görünen kötü adamlar daha çok acımasız olur. Griffith’in durumu da aynen böyledir. Alçakgönüllü ve iyi huylu tavırları nedeniyle kimse Griffith’in kafasındaki kötü entrikalardan şüphelenmez. Aksine cazibesi ile insanların onu takip etmesini sağlar. Yalan söyler, ihanet eder hatta kendi yoldaşlarını öldürür. Her gerçekleştirdiği kötü olayın ardından duygusuz bir mantıksal gerekçe bulur.
Makishima Shogo (Psycho-Pass)
Gelecekteki Psycho-Pass Japonya’sında, Sybil Sistemi, bir kişinin toplumdaki yerini belirlemek için kişinin zihinsel durumunu anında ölçebilir. Bu sistemden geçmek için düşük bir Psycho-Pass eğilimine (şiddet eğilimine) sahip olunması gerekir. Eğer şiddet eğiliminiz yüksekse polis anında peşinize düşer.
Makishima Shogo, düşük bir Psycho-Pass’e sahip olmasına rağmen, toplu katliamlar yapmaya başlar. Sisteme yakalanmamasının nedeni, gerçekleştirdiği katliamların ufak tefek makul olaylar olduğunu düşünmesidir.
Lil’ Slugger (Paranoia Agent)
Bir toplumu seri cinayetler işleyen bir katilden daha çok korkutan şey, o katilin varlığının gizemli olmasıdır. Animede, Tsukiko Sagi adındaki bir kadın, “Lil’ Slugger” ismini verdiği sopalı bir çocuk tarafından saldırıya uğrar. Bu olaydan sonra saldırılarına devam eden Lil’ Slugger, farklı kişilerin karşısına çıkmaya devam eder.